четвер, 30 жовтня 2014 р.

Місячник шкільних бібліотек

29 жовтня в рамках Місячника шкільних бібліотек  відбувся розіграш призів акції «Прочитай книгу – отримай подарунок». Читачі,  які прочитали книги та правильно відповіли на запитання отримали від бібліотекаря приємні подарунки. Але найбільшим та найціннішим подарунком завжди залишається зустріч з новими та цікавими книжками



вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Місячник шкільних бібліотек

Створювати щось нове завжди цікаво. А висловити свої думки про шкільну бвбліотеку теж гарна ідея. Особливо вона припала до душі п`ятикласникам. Вони з задоволенням залишали свої послання.. Найкращі думки про шкільну бібліотеку лягли в основу рушничка думок і поповнили літопис бібліотеки.

понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Місячник шкільних бібліотек

 Що читають діти сьогодні?

      Людина — це підсумок прочитаного, і якщо вона в дитинстві не зустрінеться з доброю книгою, в майбутньому вона не стане особистістю.
 М. Слабошпицький
Сьогодні ми живемо в  епоху телебачення, комп’ютера, Інтернету. Майже всю необхідну інформацію черпаємо саме з цих джерел, дуже часто забуваючи про книгу. Справді, дуже зручно, легко, швидко й доступно користуватися сучасними технологіями. Але все ж таки, як приємно відкрити улюблену книгу  й  просто почитати повільно перегортаючи сторінки, поринаючи в чарівний світ, вигаданий для нас письменником! Скільки користі для здоров’я приносить занурення у  світ букв та  речень. Адже читання — це пілюля проти стресу: настрій помітно покращується, душа подорожує країною фантазій, де не  існує зла, розчарувань, негараздів. Читання для нас це пожива для розуму й  душі.  Ритм життя сучасних дітей настільки стрімкий, що інколи буває важко знайти для читання вільний час. Звичайно, не  потрібно відмовлятися від усіх благ цивілізації: від комп’ютерів, телефонів, планшетів, ноутбуків та  нових віянь техніки адже вони нам приносять користь. Просто варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та  істинні хвилини щастя. 
 Сьогодні учні школи читають нажаль дуже мало, але все ж таки читають. Знайти відповіді на питання «Які жанри літератури до душі», які автори подобаються найбільше» та багато інших допомогла анкета «Що ми читаємо сьогодні?» для учнів 9-11 класів.


Дослідники з Національного фонду грамотності опитали близько 35 тисяч британців у віці з 8 до 16 років і встановили, що більшість із них (52 %) віддають перевагу електронним варіантам творів. Дослідження показало, що 39 % підлітків щодня використовують планшети й електронні  книги і лише 28 % щодня читають друковані книги, причому дівчаток вони приваблюють більше, ніж хлопчиків — 68 % проти 54 %. З минулого року вдвічі збільшилася кількість дітей, які використовують електронні книги — 6 % до 12 %. Дослідники зазначили, що практично кожен має доступ до комп'ютера, а у чверті- є власний планшет або смартфон. Вчені вважають, що електронні пристрої не сприяють розвитку любові до літератури. Діти, які вибирають традиційні друковані видання, більш схильні насолоджуватися читанням порівняно з тими, хто читає з екранів електронних пристроїв, — 51 % і 12 %, відповідно. Також дослідники з'ясували, що ті, хто  читають друковані видання, куди частіше мають улюблені книги (77 %), у той час як серед прихильників сучасних технологій лише 59 % змогли назвати улюблену книгу.

понеділок, 13 жовтня 2014 р.

День козацтва

14 жовтня - День українського козацтва

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
День українського козацтва — свято, що встановлено в Україні з урахуванням історичного значення та заслуг Українського козацтва,  згідно з Указом Президента України «Про День Українського козацтва» від 07 серпня 1999 року № 966/99.


понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Увага!

Місячник шкільних бібліотек

За пропозицією Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL) міжнародний День шкільних бібліотек, який проводився щорічно четвертого понеділка жовтня, було перетворено в місячник. На підтримку даної міжнародної ініціативи в різних країнах світу з 2008 року започатковано щорічне проведення у жовтні Міжнародного місячника шкільних бібліотек. Міністерство освіти і науки України спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В.О. Сухомлинського, виступили з ініціативою започаткувати у 2014 році щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходитиме в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек з 01 по 31 жовтня.У 2014 році перший Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходитиме під гаслом «Шкільна бібліотека - стратегічний партнер освіти».
План проведення Місячника шкільних бібліотек
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...