суботу, 31 грудня 2016 р.

Привітання


Всех коллег и читателей блога хочу поздравить с Новым  годом и пожелать вам удачи, успехов, крепкого здоровья, множества самых невероятных побед и достижений! Пусть все будет так, как хочется, и пусть самые невероятные желания непременно исполнятся! Радости, здоровья и счастья!

середу, 14 грудня 2016 р.

День вшанування ліквідаторів на ЧАЕС

Чорнобиль, трагедія, подвиг...

Щорічно відзначають 14 грудня День вшанування ліквідаторів на ЧАЕС. За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Шановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Познайомитися з іменами героїв та сторінками тих далеких подій допомогла книжкова виставка «Пропусти Чорнобиль крізь серце своє».


суботу, 10 грудня 2016 р.

День прав людини

Ти знаєш, що ти - людина?

День прав людини відзначається щорічно 10 грудня за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Метою проголошення цього дня є привернення уваги "людей у всьому світі" до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів. У цей День ми приєднуємося до цієї ініціативи і бажаємо всім нам розуму і мудрості. Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх! Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків. Так в шкільній бібліотеці була підготовлена виставка «Є право, є надія», яка знайомить учнів з основними правовими документами нашої держави та основними правами дитини.

Цікаві інтернет-ресурси
  •  Діти мають захищати свої права. Тренінгові заняття [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://osvita.ua/school/method/upbring/3723/. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.
  •  Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://www.youtube.com/user/RozumiemoPravaLudyny. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.
  •  Міжнародний день прав людини [Електронний ресурс] You Tube. — Режим доступу: http://www.youtube.com/watch?v=D8ZTR1cPsVA. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.
  •  Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://humanrights.com.ua/. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.
  •  Організація Об’єднаних Націй та права людини [Електронний ресурс] // Організація Об’єднаних Націй в Україні. — Режим доступу: http://www.youtube.com/user/RozumiemoPravaLudyny. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.
  • Розуміємо права людини [Електронний ресурс] // You Tube. — Режим доступу: http://www.youtube.com/user/RozumiemoPravaLudyny. — Назва з екрана. — Дата звернення 12.09.2013.


суботу, 3 грудня 2016 р.

Акція "16 днів без насильства"

Право на життя без насильства

Мій улюблений світ –
Без насильства.
Без жорстокості, болю, зла.
Кожен рік стартує акція «16 днів проти насилля». Дати проведення акції є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства  та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.  Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Підчас цієї акції бібліотека підготувала різні книжкові виставки; «Ми проти насилля», "Є право, є надія", «Знати, щоб жити». Провела акцію «Хай сонце світить в кожне віконце», де читачі бібліотеки залишали добрі побажання на маленьких сонечках .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...