вівторок, 21 лютого 2017 р.

День рідної мови

Мов джерельна вода, рідна мова моя!

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний День рідної мови. У кожного народу є своя мова, і вона для нього – найрідніша. А для нас  найдорожчою  є наша поетична, пісенна, щира, добра і натхненна українська мова.  З нагоди  цієї дати в бібліотеці підготовлена книжкова виставка «Душа народу бринить у слові», яка знайомить з походженням української мови, з творами чудових українських  письменників. Також до уваги читачів була запропонована презентація - огляд «Мовні багатства на сторінках книжок» . Він допоміг краще познайомитися з творами, які знаходяться в фонді бібліотеки.
Мовні багатства на сторінках книжок

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Ми пам`ятаэмо

Їм у віках судилося безсмертя





20 лютого 2016 року Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні.
Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати.
З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні читачі бібліотеки були запрошені на презентацію книги «Написана з любов’ю і сльозами». Учні познайомилися з  новою книгою, читали вірші  та  пригадали страшні події, які відбувалися на Майдані.. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня,зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.  Глибше познайомитися з подіями минулого допомогла також виставка  «Їм у віках судилося безсмертя». До уваги читачів була представлена і виставка -  експозиція «Твої герої Запорізький край», яка познайомила з героями нашого краю, що загинули не жаліючи свого життя.


неділю, 19 лютого 2017 р.

Історія, події

Як птах золотий  в переливах, на прапорі має, горить 


19 лютого - день Державного герба України. 25 років тому (1992) Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, вважаючи його головним елементом великого Державного герба України. Державний герб -   один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією. Складається з Малого і Великого гербів. Наразі використовується лише Малий.  Великий герб України існує у вигляді законопроекту. Центральною геральдичною фігурою обох гербів є тризуб Володимира І Святого, великого князя київського, володаря Русі. Окрім цього, згідно Конституції України, елементом Великого герба мусить бути і козак із мушкетом, герб Війська Запорозького.
Факти, історія :

пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Бібліотечні вісті

Людина починається з добра.

Раз добром нагріте серце — вік не охолоне.
 (Шевченко Т.)
З ініціативи міжнародних організацій 17 лютого по всьому світу відзначається День Спонтанного Прояву Доброти! Це свято, як нагадування всім нам про те, що ми повинні якомога частіше проявляти доброту і чуйність до тих, хто оточує нас. Для України День спонтанного прояву доброти — зовсім нове свято. Але вже існують традиції святкування. Проводяться уроки доброти у школах і дитячих садочках, на яких закликають дітей бути толерантними і чуйними один до одного..
Через неймовірно динамічне і насичене життя в сучасному світі, ми часто забуваємо, про те, що навколо багато тих, хто потребує нашої допомоги і елементарної підтримки. Тільки вчинками і добрими справами можна довести, що ти добрий і чуйний..Ми повинні навчитися любити один одного, не дивлячись на походження, колір шкіри, місце проживання і континент.  Як говорив відомий письменник Марк Твен: «Доброта - це те, що може почути глухий і побачити сліпий!» Це дійсно великі слова, оскільки розкривають всю суть і важливість цієї  якості. Щира доброта виходить тільки від серця людини і приймається тільки серцем, тому її здатний почути глухий і побачити сліпий. Це почуття нібито витає в теплому повітрі щастя і гармонії, а коли торкається до душі людини, то піднімає йому настрій, дарує теплі емоції і позитив! Допомогти познайомитися з людською добротою допомагають книги. Цілий тиждень до уваги читачів книжкова виставка «Без добрих книг душа черствіє».  Вона знайомить  зі справжніми цінностями життя, з різними вчинками людей, з найкращими рисами характеру, які допомагають долати життєві перешкоди
.

Творіть добро і лихо не спочине.
 Творіть добро, бо має бути так —
Якщо ти добра від душі людина
 Добро добром повернеться хоч як..

вівторок, 14 лютого 2017 р.

День святого Валентина

Віддай своє серце читанню


Незважаючи на те, що лютий — місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих — день святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.Любов — почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і, звичайно, до книги, до читання. В цей день свої почуття ми виражаємо листівкою у вигляді сердечка, яка є незмінним атрибутом цього романтичного свята. «Валентинка» — це освідчення в коханні, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній. Свою любов до книжок читачі змогли висловити, прийнявши участь у акції «Зізнайтесь в коханні книзі». Акція була з захопленням підтримана старшокласниками. Маленькі ж читачі ознайомилися з першими книжками про кохання – казками, відправившись в літературне рандеву «Про кохання в казках ми читаємо». Але знайомство з неймовірним, чудовим почуттям на цьому не закінчилася.  Адже такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо. Дізнатись про неймовірні історії кохання допомогла книжкова виставка «Любові чарівні сторінки», яка допомогла ще раз, по-новому, поглянути на знайомі книжки.


.
Літературне рандеву on PhotoPeach

четвер, 2 лютого 2017 р.

Ювілей письменника

Творець українських байок


2 лютого виповнюються 205 років від дня народження поета. байкаря, прозаїка і громадського діяча Євгена Гребінки. Байкарська творчість Євгена Гребінки займає належне місце в українському літературному процесі XIX століття, вона відіграла важливу роль у розвитку української літератури і літературної мови, і сьогодні його кращі твори є шедеврами українського байкарства. Байки письменника, написані алегоричною мовою, за своїми літературними та повчальними якостями стоять на одному рівні з творами Григорія Сковороди та Івана Крилова. Найвідоміші з них: «Ведмежий суд», «Зозуля да Снігир», «Сонце да Хмари», «Рожа да Хміль», «Школяр Денис», «Грішник», «Ворона і Ягня», «Вовк і Огонь». З нагоди ювілею бібліотека підготувала оглядово-рекомендаційну бесіду «Батько українського байкарства» та віртуальне знайомство з творчістю письменника, його життєвим шляхом.

середу, 1 лютого 2017 р.

Бібліотечні новини

У світі книги чарівної

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу. Саме з цією метою в бібліотеці було організовано екскурсію для наймолодших школярів під назвою «Перше знайомство». Радо зустріла гостей бібліотекар та чарівна Книжка, які ознайомили дітей з фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками. В ході екскурсії маленькі читачі познайомилися з правилами користування книгою та бібліотекою, правилами поводження з книжками. Цікавим доповненням екскурсії стала вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок. Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати її читачами. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...