середу, 3 грудня 2014 р.

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Дивіться на нас, як на рівних

Бути людиною – означає любити інших такими, якими вони є. Це веде до об’єднання людей. Любити – це не означає просто робити щось для когось, але це означає допомогти іншій людині відкрити, що вона неповторна, безцінна, гідна поваги.
 (Жан Волье)
В 1981 році Організація Об‘єднаних Націй призначила  3 грудня Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями з метою пропагування в суспільстві поваги до прав таких громадян, глибшого розуміння проблем інвалідів, а також включення їх в активне життя суспільства, що позитивно вливає на політичну, економічну та соціальну сфери людської діяльності. Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями спрямоване на привернення уваги до їхніх проблем, захист їхньої гідності, прав і добробуту. Згідно із світовою статистикою ООН, практично кожен 10 мешканець планети – особа з інвалідністю. В Україні нараховується близько 2,5 млн інвалідів. Вони не вимогають до себе жалю, тому що як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди. Так сталося! Для них не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як всі ми.
В цей день у шкільній бібліотеці була підготовлена виставка "Книжки, які допомогають жити" та огляд літератури до виставки. Говорили про книжки, які знайомі усім з дитинства, вони про мужність, та стійкість, віру та жагу до життя. Говорили про призначення людини - доброту в душі та уміння співчувати.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...