четвер, 2 квітня 2015 р.

Ювілей письменника

Великий казкар


2 квітня - 210 років від дня народження Ханса Крістіана Андерсена  датського письменника, казкаря.
Ганс Крістіан Андерсен - єдиний датський письменник, який відомий кожній людині практично на всіх континентах світу. І переоцінити його внесок у світову культуру важко. За своє життя він написав п'ять романів, 20 п'єс, 8 подорожніх нарисів, але для всіх людей він назавжди залишиться великим казкарем. "Снігова королева", "Стійкий олов'яний солдатик", "Нове плаття короля", "Дикі лебеді", "Гидке каченя", "Свинопас", "Русалонька" - безсмертними казками Андерсена ось уже майже два століття зачитуються діти і дорослі всього світу. У своїх чарівних історіях він використовував елементи розмовної мови, поєднував уявне з реальністю, з надзвичайною достовірністю наділяв неживі предмети людськими властивостями і, найголовніше, душею. Його казки добрі і поетичні, деколи наївні і повчальні. Вони вчать хоробрості і справедливості, цінувати любов і вірити в дружбу. Сюжети його творів лягли в основу театральних п'єс, кінофільмів, численних телеспектаклів. З 1956 року засновано  Міжнародну літературну премію імені Андерсена, якою нагороджують найкращих письменників та художників. А починаючи з 1967 року 2 квітня святкують Міжнародний день дитячої книги на знак глибокої поваги та любові до письменника.

 WEB-БІБЛІОГРАФІЯ
Біографія: Ханс Крістіан Андерсен [Електронний ресурс] // Рarta.ua : [веб-сайт]. – Режим доступу: http://www.parta.com.ua/ukr/stories/writers/51/. — Назва з екрану.
Ганс Крістіан Андерсен [Електронний ресурс] // Вікіпедія : [веб-сайт]. – Режим доступу:http://uk.wikipedia.org/wiki/Ганс_Крістіан_Андерсен. — Назва з екрану.
Ганс Крістіан Андерсен [Електронний ресурс] // Клуб Сімейного Дозвілля : [веб-сайт]. – Режим доступу: http://www.bookclub.ua/ukr/read/anderson/. — Назва з екрану.
Ганс Крістіан Андерсен [Електронний ресурс] // Український Центр : [веб-сайт]. – Режим доступу: http://www.ukrcenter.com/Література/40883/Ганс-Крістіан-Андерсен/Біографія. — Назва з екрану.
Ганс Хрістіан Андерсен [Електронний ресурс] // УкрЛіб : [веб-сайт]. – Режим доступу :http://www.ukrlib.com.ua/bio-zl/printout.php?id=0. – Назва з екрану.

Як добре ми знаємо улюблені казки?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...