неділю, 23 серпня 2015 р.

Пам'ятні дати

Прапор свій здіймаймо гордо

Прапор -це державний символ
Він є в кожної держави;
Це для всіх - ознака сили,
Це для всіх - ознака слави.

Синьо-жовтий прапор маєм:
Синє -небо, жовте - жито;
Прапор цей оберігаєм,
Він - святиня, знають діти.

Прапор свій здіймаєм гордо,
Ми з ним дужі і єдині,
Ми навіки вже - народом,
Українським, в Україні.

                                                                                                  Н. Поклад
Кожен народ маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, гімн, прапор. 23 серпня відзначається  - День Державного прапора.
 Український державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистим шляхом. Це символ духу українського народу і свободи нашої країни. Символ всіх важливих етапів і звершень, що сталися протягом усіх років.
Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізуюють велику працю наших людей від сходу до заходу, з півночі й до півдня України. Сполучення синього та жовтого кольорів — одне з найдавніших серед сучасних національних прапорів різних країн світу. Що нагадують ці кольори? Синій колір — це колір чистого неба, а жовтий колір нагадує пшеничне поле, що колоситься під ясним сонечком. Мабуть, саме тому наші предки вибрали такі кольори для свого прапора. Походить він від герба Галицько- Волинського князівства — землі, яку літописці називали Україною. Жовто-синій прапор (із жовтою смугою вгорі) був державним символом Української Народної Республіки. 28 січня 1992 року синьо-жовтий стяг було визнано Державним Прапором України, що закріплено в 20 статті Конституції України. Прапор — це честь держави. Синє небо над золотою нивою — ось який зміст вкладає нині в національні кольори кожен українець. 24 серпня 1991 року відбулося проголошення Акта про незалежність України і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.  У серпні 2004 року Презедент підписав Указ № 987/2004 про встановлення Дня Державного прапора України, який святкується щорічно. До дня Державного прапора в бібліотеці пройшла акція "Знак волі, знак слави - наш символ держави".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...