четвер, 22 вересня 2016 р.

Календарні дати

Слідами мужності і стійкості

22 вересня в усіх регіонах України відзначається День партизанської слави. Він був заснований у зв'язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року цей день був призначений офіційним державним святом. Це свято покликане висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Другої світової війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.
На території України діяла величезна партизанська армія — 55 з'єднань, майже 2 тис. загонів та самостійних диверсійно-розвідувальних формувань, в яких воювало понад 500 тисяч партизанів. Серед видатних партизанських діячів найвідомішими стали С. Ковпак, П. Вершигора, М. Наумов, С. Руднєв, О. Федоров та інші. Під їх керівництвом партизани і підпільники пройшли крізь роки напруженої жорстокої боротьби, самопожертви за визволення рідної землі від ворожої навали. Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, а героїчний подвиг українських партизанів у Другій Світовій війні назавжди залишиться в народній пам'яті.
З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої Світової війни у бібліотеці була організована книжкова виставка «Ви йшли у бій не ради слави». Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з літературою та дізнатися багато цікавого про підпільну діяльність в воєнні роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...