суботу, 8 жовтня 2016 р.

Це цікаво!

День посмішки!


Веселе та добре свято під назвою Всесвітній день посмішки 
 відзначається в першу п'ятницю жовтня. Придумав це унікальне свято американський художник Харві Белл, який проживав у США в минулому столітті.
Харві Белл не був відомим художником, з критиків того часу його практично ніхто не знав. Можливо, він так би і пішов з життя в невідомості, але одного разу одна страхова компанія США замовила у нього створення яскравого у смисловому плані символу, який став би уособленням ідей цієї структури. Художник придумав як візитну картку своїх клієнтів жовтий усміхнений смайлик. Так в 1963 році була закладена основа майбутнього свята посмішки.
Популярність значків із жовтими усміхненими пиками була просто безмежною. Незабаром цей символ можна було побачити буквально скрізь: на одязі, листівках, конвертах і навіть поштових марках США. А сам Харві Белл став відомим у своїй країні. Завдяки його творінню в 1999 році вперше святкували це веселе свято.
Цікаві факти про посмішку
  • Посмішка посилює імунну систему людини. Крім того, вона може навіть поліпшити і фізичне здоров'я.
  • Посмішка здатна зняти стрес. Ваше тіло починає виробляти ендорфіни, навіть якщо ви просто змушуєте себе посміхатися.
  • Посмішка заразлива - саме так кажуть вчені. У дослідженні, яке проводилося в Швеції, людям практично не вдавалося залишитися похмурими, в той час як вони дивилися на усміхнених людей.
  • Діти народжуються зі здатністю посміхатися - навіть новонароджені малюки посміхаються у сні. Крім того, посміхатися можуть і сліпі від народження діти, що свідчить про те, що здатність до усмішці - вроджена.
  • Посмішка робить людину більш товариською, привабливою, доброзичливою і впевненою, тому ті, хто багато посміхаються, зазвичай досягають в житті більшого.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...