суботу, 22 квітня 2017 р.

Краса Землі - краса життя

Планета Земля - наш дім, наша мати, тому раз у рік 22 квітня ми відзначаємо свято, Міжнародний Деь Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. В багатьох містах у цей день можна побачити  прапор  та символ Дня Землі. Прапор Землі не є офіційним символом чогось (бо офіційно не існує всепланетного уряду). Він являє собою фотографію планети з космосу (нині використовують знімок, зроблений астронавтами Аполлона-17 дорогою до Місяця) на темно-синьому тлі. Традиційно Прапор пов'язаний з Днем Землі і багатьма іншими природоохороними, миротворчими та громадськими міжнародними заходами.
 Символом Дня є зелена грецька буква Θ (тета) на білому тлі. У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. 

Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, які пожертвували діти всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. В нього також вплавлені ордени і медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні говорить: «Хай буде спільний мир у всьому світі». В цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища...До цього дня шкільна бібліотека підготувавши книжкову виставку "В долонях Всесвіту - Земля", яка допомогла читачам познайомитися з літературою про збереження навколишнього середовища.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...