четвер, 19 листопада 2015 р.

Методична підказка

Виховуємо читачів  - патріотами.

«Любов до Батьківщини починається із захоплення красою того, що бачить перед собою дитина, чим вона милується, в що вкладає частинку своєї душі».
В. О. Сухомлинський
Сьогодення ставить перед бібліотечними працівниками важливе і невідкладне завдання – виховати свідомого громадянина, патріота рідної землі. Ефективність національно-патріотичного виховання залежить від форм і методів його організації. Пріоритетну роль у національно-патріотичному вихованні мають відігравати активні форми, що стимулюють творчість, ініціативу, самостійне та критичне мислення. При цьому ці форми роботи повинні ненав’язливо спонукати школярів до читання високодуховної літератури, розкриваючи разом з ними:
- красу й милозвучність української мови;
- неповторність і в той же час вразливість природи рідного краю, підводячи читачів до усвідомлення себе її частинкою;
- традиції українського народу, історію боротьби за свою незалежність;
- кращі морально-етичні якості людини.
Як зробити так, щоб наші читачі не змаліли духовно, щоб не виростали, як оте перекотиполе, без роде і племені, байдужими до рідної землі, до краю, до свого коріння, щоб вміли берегти кращі традиції минулого? Ці завдання бібліотекарі вирішують як традиційними бібліотечними формами, так і використовуючи сучасні інформаційні технології.
З метою надати допомогу бібліотекарю та вчителям в проведенні різних патріотичних заходів був створений методичний посібник «З Україною в серці в Україні живу».Гордість за свою землю, свій народ, а значить, і національна свідомість формується лише за умови, коли людина добре знає історію і культуру рідної держави, історичне минуле українського народу, його героїчні і трагічні сторінки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...