середу, 1 листопада 2017 р.

Консультації

Як скласти методичні рекомендації
У навчальному процесі чи трудової діяльності досить часто доводиться використовувати методичні рекомендації. Цей документ регламентує певний порядок виконання будь-якої роботи. Це набір і послідовність дій і правил, вироблених на основі позитивного досвіду, необхідних для успішного виконання цієї роботи.
Інструкція
1.Для будь-яких методичних рекомендацій існує певна структура, якої мають дотримуватися автори. Вона в будь-якому випадку повинна містити титульний лист, відомості про автора або авторів колективі (посади, кваліфікаційні категорії, вчені ступені), коротку анотацію, вступ, основну частину, список рекомендованої літератури і додатки, якщо вони є.
2.На титульному аркуші вкажіть назву установи, прізвище та ініціали автора (авторів), назва, яка повинна починатися словами: «Методичні рекомендації по», назва міста, рік складання.
3.У короткій анотації, яка наводиться верху на другому аркуші, напишіть суть розглянутих питань, призначення даних методичних рекомендацій, вкажіть джерела позитивного досвіду, який ліг в основу їх розробки та перерахуйте сфери їх можливого застосування. Внизу другого листа помістіть відомості про автора або авторів.
4.У вступі дайте обгрунтування необхідності складання даних методичних рекомендацій, короткий аналіз стану справ з даного в них питання, охарактеризуйте значимість розробки, перерахуйте, де і кому вони можуть бути корисні в практичній роботі. Визначте цілі і дайте короткий опис очікуваних результатів від використання даного документа. Обгрунтуйте його особливості та новизну в порівнянні з іншими подібними документами, розробленими в даній області.
5.В основній частині рекомендацій опишіть поетапний порядок, алгоритм, форми і методи виконання даного процесу. Дайте поради за рішенням супутніх питань, а також рекомендації щодо матеріально-технічного, фінансового, кадрового забезпечення процесу. Зверніть увагу на найбільш важкі моменти виходячи з того досвіду, який вже є у автора, застерігаючи читача від типових помилок.
6.Складіть список рекомендованої літератури в алфавітному порядку. Дотримуйтеся при його складанні затверджених нормативною документацією правил оформлення літературних джерел.
7.Як додаток вкажіть ті матеріали, які не увійшли в основну частину змісту методичних рекомендацій, але є необхідними для виконання даного робочого процесу. Це можуть бути інші методичні рекомендації та інструктивні матеріали, а так само документи, що ілюструють процес: діаграми, схеми, карти, фотографії.
Джерело: Як просто

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...