пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

День Пам`яті жертв голодомору

Незгасима рана України
Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. 25 листопада відзначається День Пам`яті жертв голодомору. До цієї дати бібліотека  підготувала книжкову виставку «Сповідаю жалобу сумну». На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, художньо-документальні книги відомих українських письменників Багряного І. «Тигролови,» В. Барки "Жовтий князь" та У. Самчука "Марія". Також на виставці представлений матеріал місцевих публікацій про голодомор. Для тих, хто бажає ознайомитися з темою Голодомору 1932-1933 рр. як геноциду української нації можна, переглянути наступні фільми:
  • «Хлібна гільйотина», 2008 рік. Документальний фільм. Автор сценарію і режисер Ігор Кобрін
  • «Голод - 33», 1991 рік. Повнометражний художній фільм за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь». Автори сценарію - Сергій Дяченко, Лесь Танюк, режисер - Лесь Янчук
  • «Свіча Джеймса Ернеста Мейса», 2007 рік. Документальний фільм. Автор сценарію - Ігор Каблак, режисер Наталія Сущева
  • "Живі", 2008 р. Автор ідеї фільму Президент України Віктор Ющенко. Режисер - Сергій Буковський.
  • «Великий злам» з циклу «Невідома Україна», 1993 рік. Автор сценарію і режисер - Сергій Лисенко
  • «Ой горе, це ж гості до мене», 1989 рік. Документальний фільм. Автори сценарію - Павло Фаренюк, Олександр Коваль,   
  • "Жити заборонено", "Голодомор: технологія геноциду", 2006-2007 рр. Режисер - Віктор Дерюгін


2 коментарі:

  1. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. На виставці «Сповідаю жалобу сумну» представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...